Amikor 2018-ban megnyitott a Traktor étterem Traktor Farmfood néven, és már akkor egy tűzpiros traktor fogadta a látogatókat az egyébként kicsit sterilnek ható étteremben. A szokatlan design egyedi megjelenést adott a helynek, a finom ételek pedig nagy népszerűséget.

A 2018 novemberében nyitotta meg először kapuit a Traktor Farmfood a Bazilika szomszédságában, és már akkor meglehetősen szokatlan és egyedi megoldás volt, hogy a traktor nemcsak a névben szerepelt, de a látványnak is szerves részét képezte, ugyanis akkor egy tűzpiros Porsche traktor fogadta a látogatókat, írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A Traktor Farmfood név és persze a kiállított jármű üzenete viszont sokak számára volt félreérthető. A legtöbben egy vegán étteremre számítottak, hiszen a konyhához közel egy üvegpult mögött színes zöldségek és gyümölcsök fogadták a látogatókat. Ezek azonban a farm-to-table koncepcióra utaltak.

Mindenkit meglepett, hogy egy évvel később egy rövid időre ugyan, de bezárt átalakítás miatt. Meglehetősen furcsának tűnt a nagyközönség számára is, hogy egy nemrég nyitott étteremnél átalakításra van szükség, és sokan szkeptikusak is voltak ezzel kapcsolatban, de a félelmek alaptanok voltak. Új megjelenés, változatlanul gazdagon fűszerezett fogások várták az éhes vendégeket, és a koncepció is egyértelműbbé vált az megújult designnak köszönhetően.

A név, és ami mögötte van

Az étterem neve a megnyitáskor 2018-ban még Traktor Farmfood volt, és a névben szereplő mezőgazdasági jármű már akkor is helyet kapott. Sokan viszont úgy gondolták, hogy a Farmfood név a farm-to-table koncepcióra utal, pedig valójában csak azt hivatott képviselni, hogy az éltekhez felhasznált zöldségek gondos kutatás, gazdaságokkal, termelőkkel való párbeszéd és terményeik kipróbálása után kerülhettek csak az étterembe, majd alapanyagként az ételkölteményekbe. Hogy egyértelműsítsék a koncepciót, alig egy évvel a megnyitás után bezártak, hogy a kicsit sterilnek ható belső teret átalakítsák, és jobban összhangba hozzák az étterem elveivel.

2019-ben, alig öt nap alatt készült el az új belső tér, melyben természetesen a névadó jármű változatlanul helyet kapott. A Bicsár Attila és csapata által nyújtott kulináris élvezetekhez egy új megjelenés társult, melyet nemzetközi Red Dot elismerést kapó Laki Eszter és a dániai tapasztalatokkal is rendelkező Csap Viktor álmodott meg. A régi tűzpiros Porsche_Diesel Junior traktor is új színekben pompázott az újranyitás napján, terepszínű festést kapott, mely jobban illeszkedett az átalakított belső térbe.

Az újranyitás után és napjainkban

Az étterem egy hatalmas újranyitó partival indult újra, ahol közel száz vendég nézte végig egy többszázkilós tonhal kifilézését, majd kóstolta is meg a finom falatokat. Az étterem koncepciója nem változott, és a menü is változatlanul érdekes maradt. A menü lényege, hogy a „körethez választunk köretet”, vagyis az elképzeléseinken megfelelően mi magunk kombinálhatjuk össze. Természetesen a Traktor továbbra sem egy vegán vagy zöldség alapú étterem lett, hiszen a kacsamell és a tonhal változatlanul helyet kapott az étlapon.

Sajnos, aki mostanság szeretné megkóstolni a Traktor finomságait, már nem teheti meg, ugyanis az étterem végleg bezárta kapuit.